Kinderen in Beweging

gezond-zitten-bewegendwijzer

Lopen, fietsen, klimmen, zwemmen, sporten, ballen, knippen, schrijven, aankleden, eten met mes en vork…
Het zijn dagelijkse activiteiten op school en thuis waar je niet bij stilstaat, maar die van groot belang zijn voor de ontwikkeling van je kind. Zowel op school als thuis en in samenspel met vriendjes en bij sporten.

Soms gaat bewegen niet vanzelf…
Je kind vindt fietsen eng. Hij/zij knoeit met eten en stoot regelmatig iets om. Je kind struikelt en valt snel, zijn/haar handschrift is onleesbaar, zwemles duurt lang, na een schooldag heb je thuis een druk en/of boos kind. Je kind is onzeker over zijn eigen bewegen en wil daarom niet op sport of een clubje. Herkenbaar?

Twijfel je aan de motorische vaardigheden van je kind?
Wil je weten hoe je je kind bij deze activiteiten kunt helpen? Meld je kind dan aan bij ons en we gaan samen kijken of je twijfels kloppen. Als het nodig is starten we een behandeling waarin we spelenderwijs deze dagelijkse bewegingen oefenen. Dit geeft plezier in bewegen, meer bewegingservaring en zelfvertrouwen, wat een positief effect heeft op al het bewegen, schoolse vaardigheden en de omgang met leeftijdsgenootjes.

Zutphen Bruist September 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier om een pdf versie te downloaden.