Lia Weijts

Lia Weijts - kinderoefentherapie Zutphen

Ik ben Lia en praktijkeigenaar van Bewegendwijzer. Ik ben sinds 1995 Oefentherapeut en sinds 1998 Kinderoefentherapeut Cesar. Ik heb al 25 jaar ervaring in het behandelen van kinderen, pubers en volwassenen met houding-, beweging-, en motorische klachten door allerlei verschillende (soms ook medische) oorzaken. Ook zwangerschapsbegeleiding en groepslessen geven is iets wat ik lang heb gedaan.

Ik ben al 23 jaar gespecialiseerd in motoriek als kinderoefentherapeut Cesar. Het helpen van baby’s,  kinderen tot een goed gestuurde en vaardige motoriek is iets wat mij vreugde geeft, een kind weer met vertrouwen zien bewegen en zo goed mee kunnen komen op school en ook goed mee kunnen doen in sport en spel met leeftijdsgenootjes is heel belangrijk voor het opgroeien van kinderen. Ik vind het fijn daar een bijdrage aan te kunnen leveren.

Mijn specialisatie binnen de kinderoefentherapie is zwemmen. Ik zie namelijk steeds meer kinderen die hulp nodig hebben bij het leren zwemmen, doordat er motorisch niet genoeg voorwaarden zijn om tot de zwemslagen te komen en in zo’n waterland als Nederland is een zwemdiploma belangrijk maar ook plezier in bewegen wordt hier ontwikkeld.

Sinds oktober 2017 behandel ik zelf geen patiënten meer binnen de praktijk, dat doen mijn 3 medewerkers met veel passie. Ik houd mij bezig met de motorische onderzoeken het dagelijks reilen en zeilen van de praktijk. Verder coach ik gezinnen met kinderen waar een hulpvraag ligt op het gebied van lichamelijke beperkingen, overgewicht, bewegen, gezonde levensstijl, slapen, prikkelverwerking en structuur.  Deze kennis deel ik ook graag in lezingen en trainingen. Zo geef ik les aan de AWR health and wellness coachingsopleiding

Sinds januari 2017 ben ik afgestudeerd als Integratieve Health en Wellness Coach. Ik heb passie voor gezond en lekker eten en lekker in je vel zitten. Ik werk graag met gezinnen waar er een hulpvraag ligt op het gebied van eten, over of ondergewicht, bewegen, prikkelverwerking en slapen. Om te helpen tot een gezonde en positieve leefstijl te komen zodat kinderen gezond kunnen uitgroeien en gezinnen gelukkig functioneren.
Zie pagina lifestyle coaching. Omdat ik als werkende Moeder heel goed begrijp dat je daar soms wat hulp bij kan gebruiken binnen je gezin.