Update Corona maatregelen in de praktijk

De afgelopen week zijn er nieuwe maatregelen afgegeven rondom hoe te handelen met betrekking tot het Coronavirus.
Wat betreft onze oefentherapeutische zorg is er niets veranderd in de maatregelen. Wij zijn een zorgberoep, geen contactberoep. Toch hieronder een update/ reminder van de geldende coronamaatregelen in de praktijk en tijdens onze behandelingen. We merken dat er gaande weg toch wat minder strikt met de geldende maatregelen wordt omgegaan en daarom willen we ze nogmaals duidelijk onder uw aandacht brengen.

Hoe zien de behandelmogelijkheden er op dit moment uit:
1. U kunt nog steeds kiezen voor een individuele behandeling via beeldbellen.
2. Individuele therapie op de praktijk is mogelijk voor zowel kinderen als volwassenen. Motorische therapie op school is ook nog steeds mogelijk.
3. Het doen van oefentherapeutisch onderzoek voor (nieuwe) patiënten is gewoon mogelijk in de praktijk. Dit geldt ook voor de motorische testen en hertesten.
Kiest u vooral waar u zich prettig bij voelt.

VEILIG WERKEN
WIJ VOLGEN DE VOLGENDE VEILIGHEIDSREGELS:
1 Wij houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.
2 Wij dragen in de gang en wachtkamer een mondkapje.
3 Wij schudden geen handen en maken geen fysiek contact.
Mocht er tijdens de behandeling wel fysiek contact nodig zijn, dan is het dragen van handschoenen en een mondkapje niet verplicht volgens het triage stappen plan van onze beroepsvereniging. Mocht u hier zelf prijs op stellen dat wij dit wel doen, vraag het ons gerust. We hebben het materiaal op voorraad liggen om te kunnen gebruiken. Bij kinderen doen we dit zo min mogelijk. Wilt u dat wij ook een mondkapje dragen bij de behandeling dan is dat natuurlijk mogelijk.
4 De behandeling is op dit moment 25 minuten, zodat patiënten elkaar onderling niet tegen komen en wij, tussen twee behandelingen, de behandelruimte kunnen luchten en schoonmaken.
5 Wij zorgen voor een goede hygiëne: Wij wassen na elke patiënt onze handen en maken het gebruikte (spel)materiaal, deurklinken en trapleuningen schoon.
6 Ook hoesten en niezen wij in onze ellenboog en gebruiken papieren zakdoekjes indien nodig.

Wat vragen we van u:
1. Heeft u zelf of een gezinslid verkoudheidsklachten, koorts of een grieperig gevoel. Blijf Thuis! De afspraak kan via beeldbellen plaatsvinden.
2. Ga thuis, voor bezoek aan de praktijk naar het toilet.
3. In de wachtkamer en gangen vragen wij u een mondkapje te dragen. In de behandelruimtes mag deze zodra u zit af. Dit geldt voor kinderen vanaf 13 jaar.
4. Bij binnenkomst vragen wij u, uw handen te wassen op het toilet beneden.
5. Hoesten en niezen aub in de ellenboog en gebruik papieren zakdoekjes.
6. Kom precies op tijd, er is maar weinig wachtruimte beschikbaar.
7. Kom zoveel mogelijk alleen, of alleen met uw kind. Als het lukt graag zonder andere broertjes of zusjes. Wanneer u iemand begeleidt: Loop een rondje tijdens de behandeltijd of wacht in de auto. Mocht dat gezien het (koude) weer niet meer prettig zijn dan kunt u plaatsnemen in de wachtruimte. Wij vragen u dan wel een mondkapje te dragen. Kinderen onder de 12 jaar hoeven géén mondkapje te dragen.
8. Kinderen gaan zoveel mogelijk alleen naar binnen bij behandelingen. Bij een onderzoek mag er 1 ouder/verzorger aanwezig zijn. Meer past simpelweg niet met de 1,5 meter maatregel.
9. Schoenen en jas worden voor de behandelruimte uitgedaan.
10. Het spelmateriaal wordt alleen door therapeuten uit de kast gehaald en na gebruik gereinigd.
11. Neem zo nodig een eigen grote handdoek mee voor behandeling op de oefenmat, slaapmatras of de behandeltafel.

Voor vragen kunt u ons natuurlijk bellen en mailen

Team Praktijk Bewegendwijzer

Mijke Mommers
Lia Weijts
Marieke Dikhoff
Jeanine Verharen
Sarah Goudsblom