Jongeren

Je bent jong, druk met school, sporten, je bijbaantje en chillen met je vrienden. Je ouders roepen steeds: ‘ Ga eens rechtop zitten! Wat loop je krom! Kom eens achter de computer vandaan! Hang niet zo! Leg je telefoon eens weg!’ Herkenbaar? Als je jong bent vindt de grootste ontwikkeling van het lichaam plaats. Lengtegroei, hormonen, zoeken naar eigen identiteit…..Het heeft allemaal invloed op hoe je als jongere in je vel zit. Zowel letterlijk als figuurlijk. Een goede houding en voldoende beweging, slaap en passende ademhaling hebben niet alleen een positieve invloed op lichamelijke klachten, maar zorgen ook voor een betere uitstraling en meer zelfvertrouwen. Hoe word jij als jongere gezond groot? En wat kunnen wij van Bewegendwijzer doen met jongeren oefentherapie om te helpen bij deze ontwikkeling?

Wat kan er mis gaan?

De woorden ‘Gameboy rug’ en ‘Tabletnek’ hoor je steeds vaker in de media. Een verkeerde houding bij gebruik van tablet, computer en/of smartphone en het daarmee samenhangende zit gedrag kan de oorzaak zijn van het kromgroeien van de wervelkolom en overbelasting van verschillende spiergroepen in nek en bovenrug. Maar niet alleen het gebruik van technologie, ook zware schooltassen, de groeispurt, of het beoefenen van sport hobby of bespelen van een instrument zijn factoren bij het ontstaan van klachten. Tot slot speelt te weinig bewegen een grote rol.
Naast rug en nekklachten komen ook knieklachten, hoofdpijn, slaapproblemen,( zie tabblad slaapoefentherapie) disfunctioneel ademhalen (hyperventilatie). Het kan ook zijn dat je ook vragen hebt over je figuur, gewicht en eten, zie(tabblad lifestyle).

Wat kun je eraan doen? Onze werkwijze.

Wij kijken samen met jou naar houding, dagelijkse bewegingen, ademhaling, sportactiviteiten, leefstijl etc. Wat gebeurt er met je lichaam als je studeert, Gamed, onderuit zit, lang staat, werkt, sport. Wij van Bewegendwijzer helpen je om je hulpvraag te beantwoorden door:

Wat levert Oefentherapie voor Jongeren op?

In de behandeling werken wij hulpvraag gericht aan het verminderen/ verhelpen van klachten maar ook aan het voorkomen van klachten in de toekomst. Zodat aan het einde van het behandeltraject je klachtenvrij bent of je klachten zijn verminderd. Je weet hoe je met je lichaam goed kan omgaan o.a. qua houding en bewegen zodat je klachten ook niet meer terugkeren, je recht en gezond uitgroeit tot volwassenheid en jij je leven kan leiden zoals jij dat wilt.

Voor vragen en aanmelden gebruik ons contactformulier.