Volwassen oefentherapie Cesar

Gezond bewegen kun je leren

Als kind hebben wij leren lopen, rennen, bukken, tillen, klimmen, vallen en opstaan. Wij bewegen de hele dag. Bewegen is echter zo vanzelfsprekend geworden dat we er niet of nauwelijks bij stilstaan. Tot er iets misgaat. U gaat door de rug, u krijgt heupklachten, heeft een stijve nek of u kunt uw werkzaamheden niet meer uitvoeren door pijnklachten. Klachten aan het bewegingsapparaat komen veel voor. Meestal vormen een verkeerde houding, overbelasting, verkeerd gebruik van het lichaam, spanning of een slechte conditie een belangrijke oorzaak. Maar ook kunnen klachten het gevolg zijn van een aangeboren afwijking, een chronische aandoening of een blessure of operatie. Pijn, krachtsverlies en stijfheid beïnvloeden uw dagelijks leven. Door pijn of stijfheid gaat u anders bewegen. Zo raakt het lichaam uit balans. Ook kan pijn uw ademhaling, concentratievermogen, slaappatroon en stemming negatief beïnvloeden. U loopt de kans in een verkeerd bewegingspatroon te geraken, waardoor u thuis en op het werk niet meer optimaal kunt functioneren. Wij kunnen u helpen een dergelijke situatie te doorbreken of te voorkomen.

Wat doet een oefentherapeut Cesar?

De oefentherapeut maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Ook geven wij u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, overbelasting en spanning. Samen gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Geleidelijk leert u uw klachten begrijpen. Ook leert u hoe u adequaat op uw klachten kunt reageren, zodat ze verminderen en/ of verdwijnen en niet meer terugkeren. De oefentherapeut… Uw coach in bewegen!

Persoonlijke begeleiding

U werkt onder begeleiding van ons, de oefentherapeuten aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en u brengt het lichaam weer in goede conditie. U leert hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren, zodat de overbelasting van bijv. de rug of de schouders afneemt. Zo leert u hoe u zelf met uw klachten om kunt gaan, hoe u uw klachten kunt opheffen en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren. De oefentherapeut stemt de behandeling af op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u oefeningen en houding- en bewegingsadviezen krijgt die geïntegreerd zijn in uw dagelijkse activiteiten thuis(bijv. stofzuigen, strijken, kleine kinderen), op het werk (bijv. hoogte van stoel en bureau) en in de vrije tijd (bijv. sporten, tuinieren, klussen, muziek maken). Door de adviezen van uw oefentherapeut toe te passen leert u om gezonder te bewegen. Zo kunt u weer optimaal functioneren in al uw dagelijkse activiteiten.

Reïntegratie

Een oefentherapeut kan u, na een periode van ziekte of arbeidsongeschiktheid, begeleiden bij de terugkeer naar uw werkplek. Gedurende de behandeling verbetert u uw houdings-en bewegingsgewoontes, en tevens uw werkgewoontes. Daardoor herstelt u de balans tussen belasting en belastbaarheid. Zo gaat u optimaal gebruikmaken van uw eigen mogelijkheden, ook op langere termijn.

Voor vragen en aanmelden gebruik ons contactformulier.