Slapen en kinderen

Kinderslaapoefentherapie. Je kind leren slapen

Weet je niet meer wat je moet doen? Lukt het jouw kind niet om in slaap te vallen en heb je al van alles geprobeerd? Je kunt met problemen als deze de stap nemen om naar een kinderslaapoefentherapeut te gaan. In de richtlijn van de JGZ, staat de slaapoefentherapie aangemerkt als een mogelijkheid tot verwijzing naar, en een samenwerkingspartner. Een gezonde slaap is belangrijk.

Kinderen de grootste groep met slaapproblemen

Wat we misschien niet allemaal zouden verwachten is dat kinderen de grootste groep vormt onder de mensen met slaapproblemen. Slaapproblemen zijn te verdelen onder inslaap- en doorslaapproblemen maar ook nachtmerries, nachtangst en bedplassen.

Doordat kinderen nu veel meer en langer achter een beeldscherm zitten bewegen zij minder. Dit kan een oorzaak zijn van slaapproblemen. Kinderen worden de laatste jaren behoorlijk overvraagd waardoor zij amper de tijd hebben om te kunnen ontspannen. Het in slaap kunnen vallen kan dan een probleem gaan worden.

De slaapbehoefte van een kind

Wanneer een kind een lange tijd achter elkaar te weinig slaap krijgt neemt de kans op het vormen van slaapproblemen toe. Dit kan uiteindelijk gaan leiden tot problemen in het gedrag, problemen met de concentratie, gedachten die somber en angstig zijn, een weerstand die verminderd is en problemen als hoofdpijn en vermoeidheid. Ook staat het soms de leerprestaties in de weg.

De problemen voor de ouders

Wanneer een kind last heeft van slaapproblemen is dat niet alleen het probleem van het kind zelf maar ook dat van de ouders. De ouders hebben geen idee meer wat ze eraan kunnen doen om hun kind te laten slapen.

Wanneer je dan kiest voor kinderslaapoefentherapie wordt er een compleet plan van aanpak gemaakt wat persoonlijk op maat gemaakt wordt. Dit zorgt ervoor dat niet alleen het kind, maar ook de rest van het gezin weer beter kan slapen.

Jarenlange ervaring en specialisatie

Door de jarenlange ervaring als kinderoefentherapeut en vooral de specialisatie in kinderslaapoefentherapie kan ik advies geven. Buiten deze specialisatie heb ik mij gespecialiseerd in sensorische informatieverwerking.

Ik geef informatie en advies over

Door middel van adviezen en oefeningen kan ik je kind leren om gemakkelijker te ontspannen en te zorgen dat het hoofd leeg. Je kind te leren om overdag overprikkelingen te verminderen door het nemen van rust en de dag leren af te bouwen. Ook leer ik je kind om minder bang te gaan zijn in het donker en de strijd op te geven die er is omtrent het naar bed toe gaan.

Leren om positief met slaap om te gaan

Er wordt je geleerd om op een positieve manier met slaap om te kunnen gaan. Hierdoor zal je kind ook rustiger gaan slapen. Het doorslapen zal dan makkelijker lukken omdat jullie als gezin de steun bij elkaar kunnen ervaren in plaats van de strijd met elkaar.

De oefeningen die wij met elkaar doen of die ik meegeef om thuis te doen kun je in de gratis beweegwereld-app terugzien. Je hebt deze dus altijd bij je! Wanneer jullie de therapie hebben afgerond wordt deze beloont met een slaap-diploma.

Weet je niet meer wat je doen moet en ben je bereid om de hulp te aanvaarden? Dan ben ik er voor jullie en sta voor jullie klaar. Het is handig om een verwijzing van de huisarts te hebben zodat er medische oorzaken die het slaapprobleem kunnen versterken uitgesloten kunnen worden. Heb je geen verwijzing dan ben je ook welkom. Bij twijfels zal ik je alsnog verwijzen naar de huisarts.

De behandeling voor de kinderen wordt door de zorgverzekering vergoed.

Voor vragen en aanmelden gebruik ons contactformulier.