Verwijzing en Vergoeding

Verwijzing

U kunt bij ons terecht met een verwijzing van een arts (zoals een huisarts, specialist, bedrijfsarts).

DTO

Oefentherapie is nu ook direct toegankelijkheid. U kunt ook zonder verwijzing van de arts bij de oefentherapeut terecht. Wij doen dan een korte screening.

Vergoeding

De praktijk heeft in 2021 met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.

Kinderen onder de 18 jaar

  • Bij een chronische indicatie (Check hiervoor de lijst ‘chronische indicaties’ van de overheid): De (kinder)oefentherapie wordt vanuit de basisverzekering voor 100% vergoed. Voor behandelingen bij kinderen onder de 18 jaar geldt geen eigen risico.
  • Bij een niet chronische indicatie: De eerste 18 behandelingen worden vanuit de basisverzekering vergoed. Mochten meer behandelingen (kinder)oefentherapie nodig zijn, dan worden deze deels vergoed vanuit een eventuele door u afgesloten aanvullende verzekering. Het is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en de voorwaarden van het door u afgesloten aanvullende verzekeringspakket, hoeveel behandelingen er vergoed worden.
    Zowel voor een chronische als een niet chronische indicatie bij kinderen onder de 18 jaar geldt dat er geen eigen risico in rekening wordt gebracht door uw zorgverzekeraar.

18 jaar en ouder:

  • Bij een chronische indicatie (Check hiervoor de lijst ‘chronische indicatie’ van de overheid): De eerste 20 behandelingen van de oefentherapie worden vanuit de eventuele aanvullende verzekering vergoed. Vanaf de 21ste behandeling worden de behandelingen oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering.
  • Bij niet chronische indicatie: De oefentherapie wordt vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Het is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en de voorwaarden binnen de door u afgesloten  polis en aanvullend verzekeringspakket.

Kijkt u in uw zorgverzekeringspolis voor het precieze aantal vergoedingen dat uw zorgverzekering vergoedt. U bent namelijk zelf verantwoordelijk voor de gemaakte kosten.
Bij vragen, twijfels of onduidelijkheden raden wij u aan zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u precies vertellen op welke vergoeding u recht heeft.

COPD wordt vanaf januari 2019, onder bepaalde voorwaarden, vergoed vanuit de basisverzekering.
Vraag bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

Heeft u geen aanvullende verzekering afgesloten of heeft u door het aantal behandelingen oefentherapie van uw aanvullende verzekering reeds op gebruikt dan geldt dat de kosten van de door u ondergane behandelingen (kinder)oefentherapie voor eigen rekening komen. Wij hanteren hiervoor ons praktijktarief.

Debiteurenadministratie

De debiteurenadministratie van Mijke Mommers wordt verzorgt door Infomedics, zodat ik al mijn aandacht kan geven aan goede zorg. Infomedics is een professioneel en betrouwbaar bedrijf dat hierin is gespecialiseerd.

Website infomedics
Op de website van infomedics kunt u veel zaken snel en eenvoudig regelen. u hoeft geen rekening te houden met openingstijden van de Servicedesk en kunt uw zaken regelen op een tijdstip dat voor u het beste uitkomt.

Wil u een betalingsregeling treffen of de status van betaling controleren, dan raden wij u aan dit direct via de website van Infomedics te regelen.

Betalingsregeling treffen
Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen. Lukt het niet om op tijd te betalen, dan kunt u een betalingsregeling treffen. Dit kunt u eenvoudig via de website van infomedics regelen. Klik op de onderstaande link en vul het formulier volledig is. Betalingsregeling infomedics.

Status van uw betaling controleren
Ga naar www.infomedics.nl. U treft de rekeningchecker direct bovenaan de webpagina aan. Vul het 13-cijferige nummer dat op uw rekening staat in en controleer of uw rekening betaald is.

Overige vragen
Heeft u een andere vraag, kijk dan eerst bij de Veel gestelde vragen op de website van infomedics. De kans is groot dat u daar al het antwoord vindt op uw vraag.

Contactgegevens
Telefoonnummer: 036 – 20 31 900
Openingstijden:Maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Voor vragen en aanmelden gebruik ons contactformulier.