Mijke Mommers

Ik ben in 1993 afgestuurd aan de HBO opleiding Oefentherapie Cesar en ben sindsdien werkzaam als oefentherapeut. In de eerste 2 jaar na mijn afstuderen heb ik korte en langere waarnemingen gedaan in het hele land en heb ik parttime in loondienst gewerkt in een particuliere praktijk voor volwassenen en kinderen te Hilversum. Daarnaast gaf ik zwangerschapsgymnastiek voor de kruisvereniging Amersfoort. In 1995 me ingekocht in de maatschap van de praktijk oefentherapie Cesar in Soest. Hier heb ik 5 jaar met veel plezier volwassenen en kinderen behandeld en meerdere groepslessen voor volwassenen per week gegeven. Met een collega oefentherapeut heb ik daarnaast ook nog ruim 2 jaar groepslessen gegeven voor kinderen met een motorisch probleem. In deze periode heb ik ook mijn 1e graads bevoegdheid als docent gehaald om les te kunnen geven op de opleiding voor oefentherapie en mijn diploma als kinderoefentherapeut. Vanaf november 2000 werk ik in Zutphen.

Mijke Mommers Zutphen Kinder oefentherapie

25 jaar Oefentherapeut

In de 25 jaar dat ik nu werkzaam ben als oefentherapeut heb ik ruime ervaring in het behandelen van volwassenen en jongeren met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat vanuit verschillende oorzaken. Daarnaast heb ik veel groepslessen geven voor zowel volwassenen, kinderen waarvoor een sport(club) nog net te hoog gegrepen is en zwangeren als voorbereiding op de bevalling en voor na de bevalling om oa. een goed bewegingspatroon aan te leren tijdens dragen van de baby, voeden ea.
In 2008 heb ik me als kinderoefentherapeut verder gespecialiseerd in de doelgroep 0-4 jaar. Ook heb ik cursussen gevolgd op het gebied van zuigelingen asymmetrie en Plagiocephalometrie en babymassage. (Zie babymassage)
Sinds 2017 heb ik me tevens gespecialiseerd als slaapoefentherapeut voor zowel kinderen, jongeren als volwassen,. (Zie slaapoefentherapie)

Bewegendwijzer Cesar Oefentherapie

Hoe ik graag werk?

Als oefentherapeut behandel ik al 25 jaar met plezier zowel volwassenen en jongeren als kinderen met hulpvragen op het gebied van bewegen.Ik ondersteun jongeren en volwassen door zowel op de praktijk en/of thuis en/of op school en/of op het werk(plek) samen te kijken en eventueel met naaste betrokkenen zoals ouders of partner, leerkracht, werkgever, sporttrainer ea. te kijken naar hoe u/je de dagelijkse activiteiten zo kunt inrichten en uitvoeren dat u/je daarin niet gehinderd wordt door fysieke beperkingen zoals bijvoorbeeld pijn-of vermoeidheidsklachten.
Kinderen met een hulpvraag op het gebied van motorische ontwikkeling ondersteun ik door in een veilige omgeving met plezier via spel en bewegen vaardigheden te trainen en daarnaast ouders/verzorgers, leerkrachten, zwemdocenten ea. adviezen op maat te geven met betrekking tot bewegen, spelen, schoolsevaardigheden en materiaal, zwemmen en slapen.

Kwaliteit

Ik ben als oefentherapeut en als kinderoefentherapeut geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici. BIG registratienummer: 69901096394
Met plezier volg ik bij- en nascholingsactiviteiten om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen binnen de oefentherapie en daarnaast neem ik 10x per jaar deel aan collegiaal overleg met collega oefentherapeuten en kinderoefentherapeuten als onderdeel van het op peil houden van de kwaliteit van mijn beroepsmatig handelen als (kinder)oefentherapeut.
Omdat ik het leveren van goede kwaliteit van zorg belangrijk vind, maakt ik gebruik van de PREM (klanttevredenheidsonderzoek) middels bureau Qualizorg zodat ik daarmee continu kan reflecteren op mijn eigen handelen en daarmee de kwaliteit van zorg binnen de praktijk wil borgen.

Voor vragen en aanmelden gebruik ons contactformulier.